İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU SİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYORTarih 16 Aralık 2016, 17:06 Editör: Editör

İNEBOLU SİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Herhangi bir olaya herkes kendi penceresinden bakarsa haklıyla haksızı ayırmak çok zor olur. Atalarımız iğneyi önce kendine, çuvaldızı başkasına batır demekle çok açık ve net sadece kendimizi değil karşımızdakileri de düşünmemiz gerektiğini anlatmaya çalışmışlardır. Kimse yoğurdum ekşi demez. Ama tecrübe ve yaşanmışlıklar aklın yolunun bir olduğunu gösterir.

Geçen hafta Yeni İnebolu Gazetesi “Karadeniz’in şakası yok” manşetiyle verdiği haberin devamında dev dalgaların taş tahkimatı ve duvarı aştığını, denizden taşıdığı taş ve kayaları yola attığını, müteahhit firma tarafından yapımı sürdürülen yol çalışmalarına hasar verdiğini yazıyordu. Haberde Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin açıklamalarına da yer verilmişti. Müdür bey özetle, “uygulanan projenin hesaplamalar yapılarak hazırlandığını, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine duvarın bir kısmını tıraşlamak zorunda kaldığını, bundan dolayı yola hem dalga, hem de taş geleceğini, dalgaların yola atacağı büyük taşların insana çarparsa öldürebileceğini, araçlara gelirse hasar oluşturacağını, bunun sorumlusunun deniz manzarası göreceğiz diye imza kampanyası başlatıp bu duvarı yıktıranların olacağını” söylüyordu.

Evet, kış yeni başladı. Karadeniz’in şakasının olmadığını İnebolu’da yaşayanlar çok iyi bilir. Gazetecilere de bu konuyla ilgili daha çok haberlerin çıkacağı malum. Yerel gazeteler bu proje hayata geçirilmeden önceki haliyle 7 metrelik dalgaların coşkulu görüntülerini çekiyor, ulusal basına da veriyordu. Hatta Anadolu Ajansı muhabiri ve Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım dalga fotoğrafıyla katıldığı yarışmada Türkiye üçüncüsü olmuştu.

İnsan hayatına zarar verdiğini, ağır hasarlar oluşturduğunu hiç görmedik. Ama yeni proje dalgaların boyu 3 metre civarındayken ilk sınavını geçemedi. Dalgalar 7 metreyi bulduğunda projenin vay haline.

Peki deniz manzarası görmek için mi, hatalı projenin değiştirilmesi için mi imza toplandı? Bir araya gelme başarısı gösteren sivil toplum örgütleri sadece duvarın tıraşlanmasını mı istedi? Köprülerin yüksekliğine, doldurulan denizin dalga için güzel bir yol halini aldığına itirazlar olmamış mıydı? Mevcut duvarın o haliyle dalgalara ve taşlara engel olamayacağını kimse söylememiş miydi? Müdür bey toplantıda “Ooo, günaydın beyler siz tepki göstermekte geç kaldınız” dememiş miydi? Hafızalarımız daha çok taze, 9 Eylül 2016 tarihli Yeni İnebolu Gazetesi tekrar okunduğunda bu konuların hepsinin konuşulduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

DSİ Bölge Müdürlüğünün sel riskini öne sürerek köprülerin 1-1,5 metre daha alçak yapılmasına onay vermemesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün yapacağı yol projesini köprülere uydurmaya çalışması, buna mukabil ırmak kenarlarına yapılan taş dolgu tahkimatını coşkun Karadeniz kıyısına uygulayarak her türlü tehlikeye davetiye çıkarılmıştır.

Çatalzeytin-Türkeli arasında uygulanan kademeli deniz doldurma işleminin Zafer Yolu önünde uygulanması gerekirdi.

DSİ 23. Bölge Müdürlüğünün yakın tarihte yapılan evlere şenlik bir dere ıslah projesi var. İnebolu Deresini yarım yamalak ıslah etmeye çalıştılar. Derenin başına suyun hızını ve enerjisini düşürmesi ve suyla beraber gelecek taş, çakıl, kum, ağaç ve benzeri malzemeyi tutması için gereken tensip bentlerini yapmadıkları için dere tabanı büyük ölçüde zarar gördü. Devletin topladığı vergilerle yaptığı hizmetler sorumsuz bürokratlar yüzünden heba oldu.

Sonuç olarak benim derdim yapılan ya da yapılmakta olacak projeleri yerle bir edecek yıkıcı eleştirilerde bulunmak değil, DSİ Bölge Müdürü ya da Karayolları Bölge Müdürü ile uğraşmak hiç değil. Bu makamların gelip geçici olduğu, ama yapılan hizmetlerin kalıcı ve uzun yıllar faydalanılan düzgün projeler olması benim ve İnebolu halkının tek temennisidir.



  |  Bu haber 7312 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign