İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DEMİR’DEN ÇOK SERT SÖZLERTarih 30 Aralık 2016, 17:34 Editör: Editör

DEMİR’DEN ÇOK SERT SÖZLER

AK Parti İnebolu İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Kastamonu Milletvekili Murat Demir, muhtarların telefonlarına çıkmayan BEDAŞ’a ve Zafer Yolu Caddesi’ndeki duvarın yıkılması için imza kampanyası düzenleyenlere yönelik çok sert sözlerle eleştirilerde bulundu. İsim vermeden Belediye Başkanı Engin Uzuner’e de yüklenen Demir, İnebolu Limanı ve yeni balıkçı barınağı projesi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

“İNEBOLU’YU AK BELEDİYECİLİĞE KAVUŞTURMALIYIZ”

Kastamonu’da belediyenin AK Parti’ye geçmesinin ardından inanılmaz bir değişim ve gelişim yaşandığını belirten Demir, “Belediye Başkanımızın inşaat alanında ve diğer alanlarda çok güzel çalışmaları var. Bu anlamda da bizim her ne olursa olsun 2019 seçimlerinde şartlar ne olursa olsun, ne yapıp edip İnebolu’yu AK Belediyeciliğe mutlak surette kavuşturmamız gerekiyor. Ben bu İnebolu’ya geldiğimde üzülüyorum. Bir şeyler söylüyorum, karşı taraftaki arkadaşlardan farklı görüntü alıyoruz. Kimseyle kavga etme derdinde değiliz, didişme derdinde değiliz. Milletvekili olduysak bu memlekete hizmet etmek için milletvekili olduk. Belediye başkanları da öyle olmalıdır. Kimseyle uğraşıp didişmemelidir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA HASTANE ELEŞTİRİSİ

İnebolu’da bir şeyler yapmaya kalktıklarında sıkıntıyla karşılaştıklarını ifade eden Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti Belediyeciliğinin Türkiye’nin her noktasında, nereye giderseniz gidin, hangi bölgesine giderseniz gidin o ilçedeki belediyeciliğin ne olduğunu hep birlikte görürüz. Belediyecilikte örnek alınacak tek kişi Recep Tayyip Erdoğan.  O çizgiden giden bütün AK Partili belediyeciler, gidin Abana’ya bakın, Cide’ye Çatalzeytin’e bakın bir de İnebolu’ya bakın. Ben samimi söylüyorum üzülüyorum. Burada vekil olarak bir şeyler yapmaya kalksak önümüzde sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bir hastane problemi bu kadar zamandır yeri tahsis edilemez mi Allah aşkına. İhalesi yapılalı kaç ay oldu. Yani bir Belediye Başkanı, İnebolu’ya hizmet edecek kim olursa olsun şartlar ne olursa olsun, gece gündüz çalışıp o yeri teslim etmesi lazım. Ama maalesef bu engeller burada konuyor. Aslında sıra sıra bir sürü şey sayabilirim. Sayarsam da muhtemelen yarın farklı şeyler çıkar. Arkadaşlar çıkar canlı yayın yaparlar, toplantı yaparlar kendilerini savunmak için. Hiç savunacak bir tarafı kimsenin yok. Ama inşallah 2019’da bu seyri değiştirmemiz lazım. Bu seyri değiştirmemiz için de tüm teşkilat mensuplarımızın, mahalle başkanlarından sandık başkanlarına kadar herkesin bir özveriyle gayretle gerekiyorsa gece gündüz çalışarak bu işi o noktaya kadar hazırlamamız lazım. Burada ilçe başkanımız ve ekibine burada çok büyük bir görev düştüğünü ve onların sırtındaki bu yükü inşallah o noktaya geldiğimizde başarıyla bizlerin de desteğiyle getireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“ÖNÜMÜZÜN AÇILMASI LAZIM”

İnebolu Limanı’nın genişletme projesine de değinen Milletvekili Demir şunları söyledi:

“Bir yatırım için bazı şeylere katlanacaksınız. Burada da bir yatırım yapılıyor. Araç gelecek gidecek, beton santrali çalışacak bunlara bir şekilde kafamızı eğeceğiz. Çünkü burada bir yatırım yapılıyor. Bu yatırım bittiğinde İnebolu için ne anlama geldiğini hepimiz göreceğiz. Bitmeden hiçbir şey diyemeyiz. Geçişte de söyledim yine söylüyorum. Ben denizciyim. Burada 30 bin tonluk, 40 bin tonluk gemiler yanaştığını İnebolu için ne anlama geldiğini hepiniz göreceksiniz. Bir kumanya almaya kalktığında en az 5 kamyonluk kumanya alacak buradan. Yakıt alacak. 30-35 kişilik personeli çıkacak dolaşacak. Burada Ro-Ro seferleri başlayacak. Planlarında da var. Rusya ile ilişkilerimiz de düzeldi. İnebolu’nun geleceği çok parlak. Ama bunun yanında belediyenin de bizde olması lazım. Önümüzün açılması lazım.  İnebolu Limanının bir anlam kazanması için Ilgaz Tüneli açılıyor. Ama bunun devamı İnebolu yolunun da bir an önce bitmesi lazım. Bunun da ihalesi yakında yapılacak. Bu bölgelerde İnebolu için diğer yatırımlarla ilgili elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ama önümüzde engeller var. Belediyesi bizde olan hiçbir yerde önümüzde engel yok. İşbirliği içinde, her türlü anlaşarak her türlü plan program yaparak işlerimizi hallediyoruz. Ama burada biz sıkıntılarla karşılaşıyoruz.”

DUVAR İÇİN İMZA KAMPANYASINA SERT ÇIKIŞ: “AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ ŞAHSİYETLER”

Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Zafer Yolu Caddesi’nde bir kısmı yıkılan duvarla ilgili olarak da, imza kampanyası başlatanlara çok sert sözlerle tepki gösterdi.

Duvarın yıkılmasından sonra yola taş geldiğini belirten Demir şöyle konuştu:

“Bölge Müdürümüz buraya geldi anlattı. Kaymakam Beyle de toplantı yaptılar. Dedim ya, bazı gözleri kör olan, belki sert olacak ama ben sert konuşmayı severim, kimseden korkumuz yok, kulakları duymayan, kendi baktığı gibi gören, geniş çerçeveden bakmayan, sadece at gözlüğünü takmış ve sokağa o şekilde çıkmış bu şahsiyetler burada imza kampanyası yaparlar, eylem yaparlar. Vay efendim Öğretmenevinde oturuyoruz biz denizi göremiyoruz. Ya İnebolu’nun neresine gitseniz denizi görürsünüz zaten. Bu yolla alakalı geçtiğimiz dönemde sıkıntılar vardı. Burada bir proje yapılmış. Bir kere milli servet, yazık günah, bu duvarın ne anlama geldiğini biliyoruz. Mühendislik hatası deniliyor, şu deniliyor bu deniliyor. Ama duvarı kestirmenin sonuçlarını gördük. Ondan sonra da kıvırdılar dediler ki, bu duvar niye böyle kesilmiş, böyle olur mu bu? İmza kampanyası yapan siz değil misiniz? Ben şunu görüyorum gerçekten İnebolu için burada hiçbir gayreti olmayan bir çok kendisini siyasetçi sanan insanlar var. Muhalefet partilerinden bahsediyorum, gerek belediyesi olan partiden, gerekse CHP’den. Bir Belediye Başkanı ilçesinin her şeyini düşünmesi lazım. Çünkü bu yol duvarla kalmayacak. Demek ki İnebolu’da yaşayanlar Karadeniz’in nasıl bir deniz olduğunu, kızdığı zaman bölgeye nasıl hasar vereceğini bilmiyor. Çocukluğumuz bu bölgede geçti bizim. Karadeniz kızdığı zaman hiç kimseyi tanımaz. Önünde engel de tanımaz, suyun gelmesi çok fazla bir şey ifade etmez ama taşı toprağa buraya yığmaması için bu duvar burada olmalı. Şimdi kesildi, gelecekte de olacak. Biz bunu oturacağız, konuşacağız. Buraya nasıl bir şey yapılacaksa tekrardan burada bir şey yapacağız. Ama yapılanı yıktırmak, yapılanı kestirmek. Peki burada bir belediye başkanı burada görev yaparken bu projeyi hiç mi görmedi. Hiç mi bir öneri sunmadı. Veya çıkıp da bu projeye beton tutulurken arkadaşlar bu olmaz deyip de o zaman niye çıkıp açıklama yapmadınız? Maksat burada sadece üzümü yemek değil, sadece bağcıyı dövmek. Tek dertleri bu.”

BEDAŞ’A ÇOK SERT TEPKİ: “AĞIR BEDEL ÖDERLER”

Köylerde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili arayan muhtarların telefonlarına çıkmayan İnebolu BEDAŞ (Enerjisa) yetkililerine yönelik olarak da tepkisini dile getiren milletvekili Murat Demir, bu konuda Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un eleştirilerine destek verdi.

Kastamonu’nun 1000’den fazla köyünden kendilerini arayan muhtarların telefonlarına cevap verdiklerini ifade eden milletvekili Demir, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Biz milletvekilleri olarak eğer bize köyümüzden bir muhtarımız, bir vatandaşımız istediği zaman ulaşabiliyorsa, kusura bakmasın BEDAŞ’taki yetkililer de ulaşılır olmak zorunda. Aksi taktirde bunlar onun için ağır bedel öderler onu söyleyeyim. Bana hangi bölgeden olursa olsun muhtarımız aradığı zaman mutlak surette ulaşıyor. Ulaşamayan, ulaşamadım diyen sayısı çok nadir çıkar. Ben bakamazsam muhakkak geri dönüş yaparım. Ben milletvekili olarak bunu yapıyorsam, BEDAŞ’ın yetkilileri de bunu yapmak zorundadır. Kaymakam Bey’e katılıyorum, kimse sizin santral memurunuz değil. Herkes çıkacak kim arıyorsa verebildiği kadar telefonlara cevap verecek. O merkezde zaten telefonlara baksın diye konulan arkadaşlar ve oralara halkın dertlerini en azından sıkıntılarını dinlemek için görevlendirilen arkadaşlar bunlara cevap verecekler. Aksi taktirde karşılarında bizleri bulacaklar. Onu açık ve net söyleyeyim. Bu konuda haklısınız.”

BALIKÇI BARINAĞI SÖZÜ

Milletvekili Demir, İnebolu’ya balıkçı barınağı için daha önce verdiği sözün arkasında durduğunu belirterek şunları söyledi:

“Buraya yakışan bir balıkçı barınağı yapılacak. Bu projenin içinde balıkçı barınağı var, parası ayrıldı, yapılacak. Eksikse veya hoşunuza gitmediği bir yerde bana ulaşın. İnebolu balıkçı barınağına kavuşacak, hem de en iyisine kavuşacak. Bundan zerre kadar bir tereddüdünüz olmasın. Bir aksaklık olursa bütün sorumluluğu ben alıyorum. Gerekirse Bakanlığın kapısında yatacağım. Bu balıkçı barınağı buraya yapılacak. Zaten projede var. Zannedersem geldiler herhalde bazı noktalardaki eksiklikleri yaptılar. Parası da ayrıldı bunun, bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Ben Meclis açılır açılmaz bu konunun direkt olarak takibine başlıyorum. Biraz yoğunluğumuz vardı. Diğer vekil arkadaşlarımızla gerekirse Bakanımıza gideceğiz. Belediye Başkanı arkadaş benim bölgemde balıkçı barınağı yapıldığından bahsetti. Hem balıkçı arkadaşlara da hep o gazı verdi. Ama öyle değil. Bakın büyük motorlar bu balıkçı barınağına giremeyecek. Çünkü orası küçük. 6-7 dönüm iç hacmi olan, sadece küçük teknelerin barınabileceği bir barınma yeri. Sadece 5,5 milyon liraya ihale edilmiş bir yer, 10 milyon falan değil. Ama sadece Abana’nın şu anda tadilatı için 7-8 milyon lira bütçe ayrıldı. Ama buraya yapılacak balıkçı barınağı İnebolu’nun büyüklüğüne, buraya hizmet edebilecek kapasitede olacak. Siz o konuda rahat olun. Biz o sözü verdik sonuna kadar arkasında duracağız. Sakın dedikodulara aldanmayın.”


  |  Bu haber 8536 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125498

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111072

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130000

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116252

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign