İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İSTİHDAM VE GELİR SAĞLAYAN KURSLAR AÇILACAKTarih 24 Şubat 2017, 19:59 Editör: Editör

İSTİHDAM VE GELİR SAĞLAYAN KURSLAR AÇILACAK

İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2. Toplantısı, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaymakam Atasoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılmasını istediği kursları sıraladı. İstihdamı artırıcı ve gelir getirici kurslara ağırlık verileceğini dile getiren Kaymakam Atasoy, “Alan taraması yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda istihdamı artırıcı ve gelir getirici kursların açılması için herkes üzerine düşeni yapacak” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş ve Kastamonu yöresine ait el sanatları kurslarına da öncelik verileceğini ifade eden Kaymakam Atasoy, “Ticaret Odası ve Esnaf Odasının da bu kursların açılmasında Halk Eğitim ile işbirliği içinde uyumlu çalışmalarını istiyorum” diye konuştu.

DOĞANYURT’UN KESTANE BALI BAŞARISI

Kaymakam Atasoy, İnebolu’ya özgü ürünlerin pazarlanması ve tanıtımı noktasında sorun yaşandığına dikkat çekerek, “Kestane Balı”nı marka haline getiren Doğanyurt ilçesinin bu başarısını överek şunları söyledi:

“Doğanyurt ilçesinde birbirlerine sarılmışlar. Bizim ilçe gibi değiller. Kaymakamı, Belediye Başkanı herkes bir noktada birleşmiş. Doğanyurt ilçesi kestane balına çok güzel bir tanıtım yapıyor. Doğanyurt Kestane Balı İnebolu’dan daha ünlü olmuş. Orada sağlanan birliği burada da sağlamamız gerekiyor. İlçe ekonomisini canlandırmak için kestane balının tanıtımını iyi yapmalıyız.”

ORTAK NOKTAMIZ İNEBOLU

İnebolu’da yaşayan ve havasını soluyan herkesin bu ilçenin menfaati için el ele, kol kola ve göz göze gelmesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Atasoy, “Bu ilçenin sorunlarına hep beraber sahip çıkacağız. Çözümünü de hep beraber bulacağız. İlçemizi sahil bandında daha etkin hale getirmemiz gerekiyor. İnebolu’nun menfaatine olan ne varsa benim kapımı çalmaktan çekinmeyin. Benim kapım herkese açık. Bu konuda güzel uygulamalar var. Takdir ediyoruz. Başarı ekip işidir. Ortak paydamız İnebolu’dur. Burası İstiklal Madalyalı tek ilçe. Biz de bu ilçede görev yapmaktan onur duyuyoruz. İnebolu’yu hak ettiği yere hep birlikte ulaştırmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

METEM TAŞINACAK

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile aynı binayı paylaşan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin başka bir binaya taşınacağını açıklayan Kaymakam Atasoy, “Bu sayede Halk Eğitim Merkezi daha rahat çalışacak ve daha fazla kurslar açabilecek” şeklinde konuştu.

Kaymakam Atasoy, Halk Eğitim Merkezi’nde arıcılık, ilkyardım, servis elemanı, iş makinesi operatörlüğü, kalorifer ateşçiliği, yüzme, seracılık, cenaze hizmetleri kursları açılması talimatını verdi.

KURSİYER SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Çakıroğlu, toplantıda kurumun faaliyetleri ile ilgili brifing sundu.

Sunumunu slayt gösterisi eşliğinde yapan Çakıroğlu, 2016-2017 öğretim yılı ilk döneminde 80 kurs açtıklarını, bu kurslarda bin 22’si kadın, bin 10’u erkek olmak üzere 2 bin 32 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Bu dönemde açılan 80 kursun 28’ini mesleki ve teknik kurslar, 51’ini sosyal ve kültürel kurslar, 1’ini de okuma yazma kursları oluşturduğunu dile getiren Çakıroğlu, “2016-2017 öğretim yılının 1. döneminde avcı eğitimi, aşçı yardımcısı, bebek odası hazırlama, bilgisayar kullanımı, çanta dikimi, dekoratif ahşap süsleme, elde kurdele işi, elde Türk işlemeleri, hijyen eğitimi, hafif düzeyde zihinsel engelliler için keçe aksesuarları yapımı, hazır gereçlerle yapılan nakışlar, ipek kozası el ürünleri, işitme engelliler için misinalı takı yapma, Kastamonu çarşaf bağı, kat’ı, kalorifer ateşçiliği, lefkara işi, makinede aplike, makinede dantel sarma ve piko yapma, oyalar, pasta yapımı ve sunumu, pastacı çırağı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri, aile eğitimi, badminton, bağlama, cenaze hizmetleri, 9-10 yaş futbol, hentbol, ilkyardım, judo, Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma, masa tenisi, okullar hayat olsun projesi etkinlikleri, Türk Halk Oyunları Artvin ve Burdur yöresi oyunları, bağımlılıkla mücadele eğitimi, verimli ders çalışma yöntemleri ve okuma yazma 1. kademe kursları açılmıştır” dedi.

OKUMA-YAZMA BİLMEYENLER ARANIYOR

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çakıroğlu, TÜİK verilerine göre İnebolu’da 6 yaş ve üzeri 1764 kişinin okuma yazma bilmediğini söyledi. Okuma yazma kurslarına katılım sağlamaları için köylerde yaptıkları araştırmada bu sayıları bulamadıklarını anlatan Çakıroğlu, bu yılki okuma yazma kursuna sadece 3 kişinin katıldığını söyledi.

CEZAEVİ VE OKULLARDAKİ KURSLAR

Her yaştaki insana hitap eden İnebolu Halk Eğitim Merkezi, sadece kurum bünyesinde değil ilçemizdeki okullarda ve cezaevinde de çok sayıda kurs açtı. HEM Müdürü Hüseyin Çakıroğlu, okullarda ve cezaevinde açılan 53 kursa toplam 1502 kursiyerin katıldığını söyledi. Listenin en başında ise 12 kurs ve 492 kursiyerle İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesi yer aldı.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ VE ORTAOKULU

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çakıroğlu, Açıköğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokulu öğrenci sayıları ile ilgili de bilgi verdi. İnebolu’da Açıköğretim Lisesi’nde 733, Açıköğretim Ortaokulu’nda ise 258 öğrenci bulunduğunu belirten Çakıroğlu, lise mezunlarına yönelik olarak Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih derslerinde destekleme ve yetiştirme kursları düzenlediklerini de anlattı.

AÇILMASI PLANLANAN KURSLAR

Çakıroğlu, 2016-2017 öğretim yılı ikinci döneminde ise ev ve kurum temizliği, arı yetiştiriciliği, bilgisayar kullanımı, makine Çin iğnesi, kum işi, okuma yazma, hijyen eğitimi, katı yakıt kalorifer ateşçiliği, İngilizce, ahşap boyama ve vernikleme, ağaç kesme ve boyama, yaşlı refakatçisi kurslarının açılmasının planlandığını dile getirdi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Emniyet Müdür vekili Emre Yener, Milli Eğitim Müdürü Cihan Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Sünnetçi, Kütüphane Müdürü Recep Yamanoğlu, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıtkı Ercankal ve okul müdürleri katıldı.



  |  Bu haber 7248 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125496

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111066

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129996

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116248

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign