İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DEVLET DERT DİNLİYORTarih 10 Mart 2017, 11:57 Editör: Editör

DEVLET DERT DİNLİYOR

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan halkla buluşma toplantıları kapsamında Özlüce ve çevre köylerinde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Özlüce, Yunus, Köroğlu, Alaca, Kayaelması, Köse, Akçay, Şamalı, Belen, Özbaşı, Çaydüzü, Çaykıyı, Örtülü ve Güneşli köylerinin muhtarları, imam hatipleri ve bu köylerdeki vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Oğuzhan Dolgun, Müftü Abdullah Bora, Milli Eğitim Müdürü Cihan Aktaş, Özel İdare Müdürü Tuncay Sönmezışık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Birden, İlçe Yazı İşleri Müdürü Akif Esgel katıldı.

Kaymakam Atasoy, toplantıda yaptığı konuşmada, köy toplantılarının bundan sonra da gruplar halinde devam edeceğini söyledi.

Bu toplantılarda vatandaşların sorun ve taleplerini not alarak çözümü noktasında çalışma yapacaklarını belirten Kaymakam Atasoy, “Devletin kapısı hepinize açık. Benim odamın kapısı açıktır. Odamın kapısını kapatmam. O yüzden rahatça gelebilirsiniz. Beni göremediğiniz zaman da sekterime de talimat verdim, muhakkak vatandaşın talebini al, telefon numarasını al, bizzat ben döneceğim dedim. Bu bütün kurum amirleri için gerekli. Bizler sizler için varız. Siz olmasanız bize gerek var mı, gerek yok” dedi.

Kaymakam Atasoy, toplantıda şunları söyledi:

“Eleştiri yapabilirsiniz, akıl da verebilirsiniz. İçinizden geleni, beklentilerinizi bizlere aktararak, rahat şekilde ailenizden biri gibi görebilirsiniz. Tanıdıkça içiniz rahatlar. Benim vatandaşım eve gittiği ve yastığa kafasına koyduğu zaman benim kimsem yok diyorsa o zaman biz bu işi yapamıyoruz demektir. Ama yastığa kafasını koyduğu zaman bizim derdimizi dinleyecek bir Kaymakamımız var diyorsa ne mutlu bize. Kapım her zaman açıktır. Muhtarlarımız zaten gelip taleplerini söylüyorlar.”

ŞEHİT MEZARLARININ HEPSİ YAPILDI, EVDE BAKIM HİZMETİ DE BAŞLIYOR

“Şehit ailelerimizi, fakirlerimizi, garibanlarımızı gezeceğiz. İlçeye geldiğim andan itibaren tüm şehit mezarlarının hepsi yapıldı, hepsi elden geçti. Şu anda İnebolu’da yatırım noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Evde Bakım Hizmeti yapacağız. 20 tane fakir tek başına yaşayan vatandaşlarımızdan başlıyoruz. O vatandaşımızın evine gidilecek evi temizlenecek, üstü başı yıkanacak ,ütülenecek , yemeği yapılacak ve oradan çıkılacak. Bu 20’yi 50 yapacağım. Bu 20 kişinin çoğunluğu köylerden. Bunun için 2 tane hizmetçi, 1 tane şoför aldık. Çamaşır makinesi, kurutma makinesi, ütü alacağız, sağlıklı bir şekilde yapacağız. Bu sosyal sorumluluk projesidir. Bunu yapacağız. Martın ortasında başlatmış olacağız.”

ÇÖP ARABASI TALEBİ

“Sahil bandına bir tane çöp arabası istedik. Kastamonu’da çöp arabası alımı oldu. Bunlardan bir tanesini biz alabilirsek anladığım kadarıyla bu toplanan çöplerin ton başına bazı maliyetleri var o çözülme aşamasında. Bu yaz inşallah o sorunun çözülmesi için adım atılır. Biz bu konuda yazımızı yazdık. İnşallah bir tanesi bize düşer diye umut ediyorum.”

“KESTANE BALINI TANITACAĞIZ”

“Bizim balımız meşhur ama Doğanyurt kestane balı şu anda bizim önümüze geçiyor. İsim konusunda da önümüze geçiyor. Biz nasip olursa kestane balımızı İnebolu Kestane Balı adı altında tüm Türkiye’ye bu şekilde tanıtacağız. Marka patent alamıyoruz ama Doğanyurt’taki o birlik ve beraberliği özellikle arıcılık konusunda ne gerekiyorsa buradaki arıcılığı, kestane balı üretiminin artırımı verimi konusunda ve arıcılarımızı teşvik etme noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.”

“İNEBOLU’NUN GELECEĞİ ÇOK PARLAK”

“İnebolu’nun geleceği çok parlak, bunu bilin. Sayın Başbakanımızın ağzından çıkanı ifade ediyorum, Ankara’ya en yakın liman İnebolu olacaktır. Kendi duyduğumu ifade ediyorum. Ankara’ya en yakın limanın İnebolu olması kimi rahatsız eder? İnebolu ilerleyen senelerde göreceksiniz çok büyük bir istikbalin olduğunu görüyorum. Biz hazırlık aşamasını beraber yaşayacağız. Gelişmiş ve güzel bir İnebolu’ya ziyarete geldiğim zaman göreceksiniz ki İnebolu tanınmayacak. Çünkü geleceği müthiş parlak. Devletimiz hükümetimiz İnebolu’ya azami derecede önem veriyor. İnebolu-Kastamonu arası nasip olursa bu baharda ihalesi yapılıyor. Şu anda 1 saat 10 dakika süren İnebolu-Kastamonu arası 40 dakikaya, belki daha aza inecek. Limanımız daha büyüyecek, kapasitesi artacak. İnebolu’nun çehresi tamamen  değişecek. Biz burada görev yapacağımız süre içerisinde de sizlerle güzel diyaloglar kurarak, sizlerin önerilerini not alarak kendimize bir yol çizeceğiz.”

“BİRLİĞİN OLDUĞU YERDE BEREKET OLUR”

“Devleti oluşturan halktır, topraktır, bayraktır. Rabbim ülkemizin üzerinde hain emelleri olan şer odaklarını kahruperişan etsin. Bunların çünkü ıslah olacak yanları yok. Bize düşecek olan şudur. Bu kadar hainin olduğu yerde biz kenetleneceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birliğin dirliğin olduğu yerde bereket de olur. Bereketin olduğu yerde de güzellikler olur. Saflarda boşluk bırakmayacağız. Boşluk bıraktığımız zaman o hainlerin emellerine ister istemez ortak oluruz.”

“DERDİNİZİ DİNLEMEK BİZİM VAZİFEMİZ”

“Türkiye’nin gelişmesini istemeyen insanlara fırsat verdirmeyeceğiz. Bizler elhamdülillah Türk’üz ve Müslümanız. Güçlü bir Türkiye için birbirimize sıkı sıkı sarılmamız lazım. Bizler de atanmış idareciler olarak üzerimize düşen vazife sizlerin dertlerini sıkıntılarını dinlemek, kederli üzüntülü zamanlarınızda yanınızda olmak, sevinçli zamanlarınızda da sizlerin mutluluğunu paylaşmaktır.”

“EKİBİM SAĞLAM, ÇATLAYAN ÇATLAYABİLİR”

“Başarı bir ekip işidir. Ben ekibimi oluşturdum. Ekibim sağlam. Çatlayan çatlayabilir. İnebolu’nun ileriye hamle yapması çok yakın. Tüm ekibimle bizler sizlerin emrinizdeyiz. Sizlerle aramızda amir memur ilişkimiz yok. Sizleri dinlerim, düşüncelerinize de önem veririm. Bizi ailenizden biri gibi görün. Biz İnebolu’nun gelişmesi ve daha iyi bir yere getirmek için buradayız. İçimizde o gücün olduğuna inanıyorum. Rabbim o yüzden birliğimizi dirliğimizi bozmasın.”

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

“Bu toplantıların devamı gelecek. Köylerinize de geleceğiz. Yol isteyen içme suyu isteyen bina isteyen köy konağı isteyen tek tek not alacağız. Bize başvuranlar hep aynı kişiler. Ama artık başka insanlara da biz yardım elimizi uzatalım. Bana bu konuda da yardımcı olun. Buraya gelemeyen kapı komşunuz da varsa Sosyal Yardımlaşma Vakfında ilk toplantıya alacağım. Bu toplantı amacına ulaşırsa ben mutlu olacağım.”

Serkan SALCIOĞLU



  |  Bu haber 7892 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125496

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111066

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129996

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116248

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign