İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 02 Nisan 2017, 11:29 Editör: Editör

"İNEBOLU'DA GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, halk toplantıları kapsamında bu hafta da Boyran, Cünürye, Avara ve Kızılkara mahallesi halkıyla bir araya geldi.

Hüseyin Avni İlkokulu’nda gerçekleştirilen toplantıda 4 mahalleden gelen vatandaşlara hitap eden Kaymakam Atasoy, yine önemli konularda açıklamalarda bulundu.

“HASTANE 1 SENEYE BİTECEK”

Konuşmasına hastane inşaatı ile ilgili son gelişmeleri anlatarak başlayan Kaymakam Atasoy, “Temel hızlı bir şekilde atılacak ve inşaat da inşallah hızlı bir şekilde bitirilecek. Maksimum bir sene içerisinde bölgenin en güzel hastanelerden bir tanesi olacak. Kastamonu’dan sonra en önde gelen ilçelerden biriyiz. Yeni hastane bittikten sonra da inşallah uzman doktor sayımız da giderek artacak. Yeni ekipmanlar, yeni teknolojik teçhizatlar gelecek. Tıbbi alet ve araçların hepsi de gelmiş olacak” dedi.

“İNEBOLU’DA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

İnebolu’da önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacağını ifade eden Kaymakam Atasoy, bu gelişmelerin başında İnebolu-Kastamonu yolu projesi olduğunu söyledi.

İnebolu-Kastamonu yolu projesinin Nisan ayında ihale edileceğini tekrarlayan Kaymakam Atasoy, “İnebolu-Kastamonu arası 40 dakikaya inecek. Kastamonu-Ankara arasına da yeni bir tünel yapıldı ve yol mesafesi 2 saate indi. Yine bir takım tünel, üst geçit, yol planlaması var inşallah. Nisan ayında ihalesi yapılacak. Sayın Başbakanımızın dediğini sizlere aynen aktarıyorum ‘Ankara’ya en yakın liman İnebolu Limanı olacaktır’ dedi. Bunu kendim duyduğum ve kendisinin sözleri olduğu için de sizlerle paylaşmaktan hiç çekinmiyorum” diye konuştu.

İnebolu Limanı ile ilgili de konuşan Kaymakam Atasoy şunları söyledi:

“İnebolu Limanı özelleşti ve ileride daha tonaj kapasitesi daha büyük gemiler gelecek ve İnebolu’muza büyük katkıları olacak. Dolayısıyla ticari hacim artacak ve ticari hacmin de artmasıyla birlikte imkanlarımız artacaktır. Geleceğe hep ümitle bakıyoruz, bizler burada geçiciyiz ama sizler buranın insanısınız, o yüzden yaptığımız her şey sizin için. Sizin geleceğiniz ve ileriye hep ümitle bakabilmeniz için. Çünkü projenin bitmesi bir seneyi değil hemen hemen iki seneyi bulacak diye düşünüyorum. Ama iki sene sonra farklı bir İnebolu olacak. Çünkü ulaşım medeniyet için çok önemlidir. Ulaşım iyi olduğu zaman medeniyet de peşinden gelecektir. İmkanlar ve koşullarda bunun sonucunda daha iyi hale gelecektir diye düşünüyorum. Kastamonu’ya Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük ilgi ve önemi bulunuyor.”

KÖY YOLLARINA KALİTE GELECEK

Kaymakam Atasoy, KÖYDES ödeneğindeki rekor artışın ardından köylerde yapılacak yol ve içme suyu çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

İnebolu’nun 226 kilometre stabilize köy yolu olduğunu belirten Kaymakam Atasoy, “Bu 226 kilometrelik yolun 5’te 1’ini tamamen elden geçiriyoruz. 5’te 1 çok büyük bir rakam ve biz bu yolları tamamen üst seviyeye çıkarıyoruz. Bunlar bir sene içerisinde olacak şeyler değil hepsini zamanla yapacağız ama bir sene sonra ise daha güzel sonuçlar almak için uğraşıyor olacağız. Bu 5’te 1’lik yolun tamamını bir sene içerisinde bitirip köylülerimizin hizmetine sunacağız. Baktığımız zaman en az 10 köyün içme suyu sıkıntısı var. Biz Allah’ın izniyle bu problemleri bu sıkıntıları da gidereceğiz” diye konuştu.

“DEDİKODULAR YALAN”

Anlattığı projelerin yapılmayacağı şeklinde dedikodu ve söylentiler kulağına geldiğini ifade eden Kaymakam Atasoy, “Ben de şunu söylüyorum, bunların hepsi yalan. Yalan diyorum çünkü İnebolu’da istediğimiz her şey bizim istediğimiz gibi bizim planladığımız gibi gidiyor. Allah izin verilse de ileriki zamanlarda buraya ziyarete gelince İnebolu’ya baktığım zaman İnebolu ile gurur duyabileceğim daha güzel medeniyet, yol ve diğer konularda gelişmiş ve ilerlemiş bir İnebolu görmek istiyorum. İstiklal Madalyası’na sahip olan bu tek ilçemiz İnebolu ve atalarımızın kahramanlıklarıyla övündüğünden bu ilçemiz inşallah daha güzel günler görecek. Kağnı ve kayığın birleştiği, İnebolu’dan cepheye mühimmat taşınan İstiklal Yolu yeniden hayat bulacak.  Her aldığımız başarı ile yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz her aldığımız başarının üstüne daha fazlasını ekleyerek ilerlemeye çalışacağız ve buna da kimse engel olamaz” dedi.

KÖY ÇOCUKLARI İLE KAHVALTI BULUŞMASI

Kaymakam Atasoy, ilçemiz köylerindeki öğrencilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kadar her cumartesi günü İnebolu Öğretmenevinde kahvaltıda buluşacağını söyledi.

Köylerde ilçe merkezine bile gelmeyen çocuklar bulunduğunu ifade eden Kaymakam Atasoy, “Haftaya cumartesi günü ilk başlangıcı 60 öğrenciyle yapacağım. Köylerimizden çocuklarımızı getirtip onlarla güzel bir kahvaltı yapıp kaynaşacağız. Belki de köyden ilçe merkezine hiç gelmemiş çocuklarımız bile vardır. Onlarla birlikte güzel bir İnebolu turu da yapacağız. Hatta Milli Eğitim Müdürü ve Öğretmenevi Müdürüne de talimat verdim, menüyü özel olarak hazırlattım. Nasıl evimize bir misafir geleceği zaman özenirsiniz, en iyi yemekleri yapmak yedirmek için çabalarsınız, ben de aynı özen ve  çabayı gösterdim. Bu geleneği ben başlatıyorum ama inşallah okul aile birlikleri sürdürür, kendi yaptıkları pasta, börek, poğaçaları bu güzel kardeşlerimize yedirebiliriz” diye konuştu.

“HEPİMİZ EŞİT KONUMDAYIZ”

Halkın sorun ve taleplerini dinlemek için bu toplantıların düzenlendiğini, herkesin hiç çekinmeden söz alabileceğini ifade eden Kaymakam Atasoy şunları söyledi:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sizinle benim aramda hiyerarşik olarak hiçbir fark yok, hepimiz eşit konumdayız. Dolayısıyla bizlerle ailenizden birisiyle konuşurmuşçasına diyalog kurabilirsiniz. Bundan lütfen hiç çekinmeyin. Eğer ki ulaşamazsanız, bu kaymakam meşgul gibi düşünceler içerisindeyseniz, evimin kapısı da sonuna kadar açık. Başımızın üzerinde yeriniz var. Her kim gelip benimle görüşmek istiyorsa kimseyi ötelemedik her zaman kapımızı sonuna kadar açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Odamın da evimin de kapısı sonuna kadar açık. Eğer ki sizin sorunlarınız varsa bir derdiniz varsa ve bu derdinize bir çare bulamıyorsanız bu demektir ki biz işimizi düzgün yapmıyoruz, sizlere yeterli yardımı ve ilgiyi gösteremiyoruz demektir. Bu problemleri çözmek için başta ben olmak üzere yerel idaremizin de sizin dertlerinizi ve problemlerinizi dinlemek üzere kapıları sonuna kadar açıktır. Eğer bizler size benim bir derdim var, ben bu derdimi paylaşıp derman bulabilirim düşüncesini sizlere verebilmişsek eğer bizlere ne mutlu. Bu da demek oluyor ki kafamızı yastığa koyduğumuz zaman rahatça uyuyabileceğiz demektir. Bizler buraya bu samimiyete inanarak geldik, sizlerin yanına oturduk. Şu anda İnebolu’da makamında kimse yok çünkü hepsi buraya sizlerin derdini, problemini dinleyeme geldi. Bana kalsa hepinizin evine tek tek gelmek isterim ama maalesef buna zamanımız yetmez. O yüzden geldiğiniz hepinize tek tek teşekkür ediyorum bir kez daha.”

Kaymakam Atasoy, daha sonra vatandaşlara söz vererek sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya katılan vatandaşların ilettiği sorun ve taleplerin not alınarak gereği için ilgili birimlere gönderileceği belirtildi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Emniyet Müdür Vekili Emre Yener, Müftü Abdullah Bora, Milli Eğitim Müdürü Cihan Aktaş, Özel İdare Müdürü Tuncay Sönmezışık, İnebolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Üye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri katıldı.



  |  Bu haber 8348 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125496

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111066

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129996

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116248

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign