İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTITarih 28 Nisan 2019, 22:57 Editör: Editör

BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

İnebolu Belediyesi'nde ilk meclis toplantısı 21 Nisan Pazar günü Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay başkanlığında gerçekleştirildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 19'uncu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5'inci maddesi uyarınca "Meclis, mahalli idareler seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır" hükmü doğrultusunda pazar günü yapılan toplantıya AK Parti'den Nihat Öz, Latif Gökçen, Figen Pehlivan, Mustafa Akça, Emre Özlü, Ali Ünlü ve Bülent Balaban ile  MHP'den Mete Yeni, Ahmet Gültekin, Kazım Genç ve Hamide Çelikkanat olmak üzere 11 meclis üyesi tam kadro katıldı.

Belediye Yazı İşleri Müdürü Nermin Acar'ın da hazır bulunduğu toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay yaptı.

Belediye Meclisi olarak ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özay, "Halkımızın bize göstermiş olduğu teveccühle İnebolu'muz yeni bir yönetime merhaba dedi. İlk önce hepinizi tebrik ediyorum seçim sonuçlarından dolayı. Biz 31 Mart'tan önce dediğimiz gibi Yeni İnebolu'yu oluşturacağız, Yeni İnebolu'nun içinde olacağız, hep birlikte beraberce başaracağız dedik. Ekibimiz bu şekilde oluştu. İnşallah Yeni İnebolu'nun düzenlenmesinde, İnebolu'nun mutlu mesut kardeşçe yaşamasında hep beraber hepinizin katkılarıyla bunu gerçekleştireceğiz. Hepimiz siyasetle geldik buraya ama bu saatten hepimiz İnebolu Belediyesinin bir ferdiyiz. Verdiğimiz kararlarla İnebolu'yu İnebolu Belediyesini şekillendireceğiz. Allah bizi yanlış hareket etmekten korusun. Memleketimize şu 5 senelik süreçte hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. İnşallah hayırlısıyla ben daha önceki yıllara nazaran bu meclisin, bu encümenin, bu yönetimin daha iyi olacağını, daha paylaşımcı olacağını düşünüyorum. Pazar günü itibariyle mevzuat gereği toplanmamız gerekiyordu" dedi.

BELEDİYENİN BORCU 5 MİLYON TL

İnebolu Belediyesi'nin 31 Mart itibariyle borcunu da açıklayan Başkan Özay, "31 Mart 2019 itibariyle belediyemiz 4 milyon 990 bin lira borcu var. Biz 1 Nisan itibariyle muhasebeye ödeme yapılmayacak diye talimat verdik. Ama bu süreç zarfında 235 bin TL daha fatura geldi. Şu anda aşağı yukarı 5 milyon 250 bin lira civarında bir borcumuz var. Belediyemizin gelirleri giderlerini karşılamıyor şu anda" ifadelerini kullandı.

"BAZI ARAÇLARIMIZ ÇALIŞACAK POZİSYONDA DEĞİL"

Belediye bünyesindeki bazı araçların durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Özay, "İl Özel İdaresinden greyder alınmış. Onları satacağız. Araçlarımız çalışacak pozisyonda değil. Yapılan tamir masrafları baktığımız zaman araçların kendi bedelini geçiyor. Bu bana uygun gelmiyor. Çevre Bakanlığından olsun, Belediyeler Birliğinden olsun bizim araç bulmamız lazım. 1866 yılında kurulmuş Belediyenin bir tane çöp arabası yok. Şirket vermese o iki tane çöp arabasını çöp arabamız yok. Biz şimdi ne yaptık. Çöp arabalarının işini iptal ettik. Küre Belediyesi sağolsun bize bir tane çöp kamyonu verdi geçici olarak. Azdavay Belediyesi bir tane çöp aracı verecek geçici olarak. Biz bu esnada 3-4 aylık zaman içerisinde kendi araçlarımızı bir türlü Çevre Şehircilik Bakanlığından, Belediyeler Birliğinden bir yerlerden temin edeceğiz. Bunları yapmamız için de yaptığımız işlerin şeffaf olmasını istiyorum. Parti ayrımı olmadan bu Meclis'te hepimiz bulunuyorsak sizin de bilginiz olsun. Bunu Mustafa Özay yapmışsa bir sebebi vardır. Burada Mustafa Özay'ı savunmayacağız, burada savunacağımız İnebolu Belediye Başkanlığı makamı. Bu makamı biraz yukarıya çıkaralım. Makam belli bir seviyenin altında bulunuyor şu anda. Sizden oldu, ondan oldu, bundan oldu diye bakmayalım. Biz İnebolu Belediye Başkanlığı makamını biraz yükseltelim. Makama insanların da saygısı olsun, bürokrasinin, teknokrasinin de saygısı olsun. Biz bunu şu anda kaybetmiş durumdayız. Zaman içerisinde ben bunu sizlerle beraber Belediye personeliyle beraber tekrar kaldıracağımıza eminim. Önceki dönemde böyle bir şey olmadı hiç. Sadece burada oturan adam konuştu, oradakiler tamam dedi. Bunun bize bir şey kazandırmadığını 10 senedir gördük. Bize bir şey kazandırmadı bu. Biz el ele verelim, bu memleketin o kadar çok sorunu var ki çözülecek.  Siz de sorumluluk alın üzerinize, biz de sorumluluk alalım. Beraberce bunu el birliğiyle yapalım. Dışarı çıkınca ben kendimi savunuyorum zaten ama siz makamı savunun" şeklinde konuştu.

Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İnebolu Belediyesi'nin 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oylandı.

SEÇİMLER

Yeni dönem Belediye Meclisi ilk toplantısında, Meclis Birinci ve İkinci Başkan Vekilliği ile Meclis Katipliğinden oluşan Başkanlık Divanı oluşturuldu. Encümen üyeliği seçimi, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonundan oluşan İhtisas Komisyonlarına üyelik seçimi ile Tarihi Kentler Birliği ve Kastamonu Mahalli İdareler Birliği üye seçimleri yapıldı.

Yapılan seçimde Meclis Birinci Başkanvekilliğine Nihat Öz, Meclis İkinci Başkanvekilliğine Figen Pehlivan, Meclis Katipliği asil üyeliklerine Latif Gökçen ve Bülent Balaban, Meclis Katipliği yedek üyeliklerine Ali Ünlü ve Mustafa Akça seçildi.

Belediye Encümen üyeliğine 1 yıl için Latif Gökçen ve Emre Özlü seçilirken İhtisas Komisyonları ise şu isimlerden oluştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu

Mustafa Akça (AK Parti), Nihat Öz (AK Parti), Ahmet Gültekin (MHP)

İmar Komisyonu

Latif Gökçen (AK Parti), Ali Ünlü (AK Parti), Mete Yeni (MHP)

Tarife Komisyonu

Bülent Balaban (AK Parti), Emre Özlü (AK Parti), Hamide Çelikkanat (MHP)

Tarihi Kentler Birliği Üyeliği

Emre Özlü (Asil), Figen Pehlivan (Yedek)

Kastamonu Mahalli İdareler Birlik Meclisi

Mustafa Akça (Asil), Nihat Öz (Yedek)



  |  Bu haber 10606 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116428

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign