İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DEMİR VE UZUNER KARŞI KARŞIYA GELDİTarih 15 Nisan 2017, 12:00 Editör: Editör

DEMİR VE UZUNER KARŞI KARŞIYA GELDİ

İlçemiz Yukarı Hatıpbağı Mahallesinde Başoğlu ailesine ait 3 katlı evin projeye uygun olmadığı bildirilen kısımlarının yıkım kararı, Belediye Başkanı Engin Uzuner ile Kastamonu milletvekili Murat Demir'i karşı karşıya getirdi.

Alınan bilgiye göre, Yukarı Hatıpbağı Mahallesi Geriş Sokak'ta bulunan Mustafa ve Bilal Başoğlu kardeşlere ait 3 katlı evin projeye uygun olmayan kısımları için yıkım kararı verildi.

İnebolu Belediyesi ekipleri kararı uygulamak için evin önüne geldiği sırada, Mustafa Başoğlu'nun eşi Şerife Başoğlu yıkım kararına karşı çatıya çıktı.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken,  çatıdaki kadını ikna çalışmaları başladı.

Ekiplerin sürdürdüğü ikna çalışmaları sonuç vermedi. Bunun üzerine belediye ekipleri tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı.

Yaklaşık 16 yıl önce yapıldığı belirtilen evdeki yıkım kararına karşı ev sahiplerinden Bilal Başoğlu da geçen yıl Temmuz ayında çatıya çıkarak yıkıma engel olmuştu.

MİLLETVEKİLİ DEMİR: "BU BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİL"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, yıkım kararına karşı çıkan Şerife Başoğlu'nun evinin çatısına çıkmasıyla ilgili gazetemizin facebook sayfasında canlı olarak yayımlanan görüntülü habere yaptığı yorumda, Belediye Başkanı Engin Uzuner'e yönelik eleştiride bulundu.

"Bu bir belediyecilik anlayışı asla değildir" diyen Murat Demir, ev sahibi aileye destek verdiği yorumunda şunları yazdı:

"Bu memlekette bu şekilde emsal teşkil eden yapı sayısı yüzlerce var o zaman İnebolu'yu başla yıkmaya sana oldukça uzun iş çıkacaktır. Yazıktır böyle bir örnek İstanbul'da bile yok.  Aldığım bilgi zaten yapı izni de verilmiş bu aileye sana belediye ne zararı varda yıkım kararı çıkartıyorsun.  Şehrin görüntüsünü,mü bozuyor yada peki sağında solundaki yapılar ne olacak yada bu kişi Ak Parti'li mi ? Belediye olarak bir muhalefet yapan herkesi düşman ilan ediyorsun biraz insancıl olalım, garip gurebanın hayır duasını almanın yoluna gidin, yıkmaktansa uzlaşma yönü hiç tercih edilmez mi? Bu gidiş ve bu anlayış hiç yakışmıyor.  Bu makamlar gelip geçer ama sonra o İnebolu'da iyi anılan güzel sözlerle anılan bir başkan olarak kalmanız önemli yada tam tersi sizin gidişatınız hiç de hoş değil. Maalesef  ben bu halkın yanında olacağım gerekiyorsa bakanlık nezdinde görüşmeleri başlatacağım."

BAŞKAN UZUNER : "YAPILAN TÜM İŞLER KANUN VE NİZAN ÇERÇEVESİNDE YAPILMIŞTIR"

Belediye Başkanı Engin Uzuner ise, Milletvekili Demir'e basın açıklamasıyla cevap verdi.

Yapılan tüm işlerin kanun ve nizam çerçevesinde yapıldığını belirten ve Facebook sayfasında konuyla ilgili belgeler paylaşan Engin Uzuner, basın açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın vekilim, görüyorum ki yine yanlış yönlendirmeler ile feveran etmektesin. Daha önce de belirtmiştim böyle durumlarda neden ilk önce beni aramıyorsunuz? Kulaktan duyma sözlerle hareket ediyorsunuz.

Sayın vekilim, sizlere saygımdan fazla uzatmak istemiyorum, ama açıklama yapmaktan da kendimi alamıyorum. Ben bunca yıllık Siyaset hayatımda ve Belediyecilik dönemimde hiç bir zaman ne kişi ayrımı ne de parti ayrımı yaptım. Maalesef kendini bilmeyen çıkarcı olan kesimler bizim bu davranışımızı hep farklı yorumladılar. Bizler, halka hizmetin hakka hizmet anlayışı bilinci ile hizmetlerimizi gerçekleştirdik. SiZler ise yine sürekli olarak anlayıp dinlemeden araştırmadan açıklamalarda bulunup insanları birbirine düşürdünüz.

Sayın Murat DEMİR, Bilal BAŞOĞLU meselesinde ben ne yaptıysam kanun ve nizamlar çerçevesinde hareket ettim. Vatandaş yapısını kanuna uygun olarak yapmadıysa komşusu sürekli şikayet dilekçeleri veriyorsa bunda bizim ne kabahatimiz var? Bilal Başoğlu meselesi ile ilgili olarak Kastamonu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yetkililer şahsın yaptığı yapıyla ilgili incelemelerde bulundular. Sonucunda da şahsın ruhsatsız olarak nizama uygun olmadan yapmış olduğu kısımların yıktırılması talebinde bulundular. Uygulanmadığı taktirde de hakkımızda görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunulacağını belirttiler. Şimdi sorarım size böyle bir durumda siz ne yapardınız? Hoş ben ilgili kurumun verdiği kararı hemen uygulamadım. Bunca zaman vatandaş gelirde bir uzlaşma yoluna gidilir diye son ana kadar bekledim. Gelmediler. Araya aracılar koydum, düzelsin bu sorunlar diye. Belediye Encümeni olarak noksanlığın giderilmesi, sıkıntının çözülmesi için yazılar yazdım, öneriler sundum. Girişimlerim hep sonuçsuz kaldı. Bu şahıslar hep aile boyu uzlaşma yolunu seçmeyip bizler Ak Partiliyiz, iktidarız, yaparız ederiz Eda’larıyla tehditlere devam ettiler. Dava açtılar, fakat açtıkları tüm davaları da kaybettiler. Bu konu ile ilgili olarak ilk aşamasından son aşamasına kadar olan tüm belgeleri de sizler bilgilensin diye açıklamamın ekinde sunuyorum.

Sayın Murat DEMİR, şu bilinmelidir ki bu olay bina yıkımı değildir. İzin alınmadan ruhsatsız olarak yapılmış bölümlerin yıkılması uygun hale getirilmesi işidir. Fakat anlayıp dinlemeden art niyetli insanlarımız bu olayı İnebolu Belediyesi vatandaşın evini yıkıyor diye halka servis ederek insanlarımızı birbirine düşürmektedirler. Yaptığım her işin sonuna kadar arkasındayım. Usulsüz hiç bir uygulamada bulunmadım. Beyanatınız da Bakanlık nezdinde görüşmeleri başlatacağınızı söylüyorsunuz. Başlatacağınız zaman o makamlara beraber gidelim de, o insanlar kimin haklı kimin haksız olduklarını görsünler. Yukarıda da belirttiğim üzere yapılan tüm işler kanun ve nizamlar çerçevesinde yapılmıştır. Bu olay sürecinde Savcılık makamı olayla ilgili olarak sürekli ne yaptığımızı, şikayet eden şahıs da neden hiç bir şey yapmadığımızı sormaktadırlar. Ne yapabilirim sizler karar verin. Bizler muhalefet ve MHP’li Belediye olduğumuzdan sizin nezdinizde sürekli hedef haline geldik. Bu konu aslında benden önceki Ak Partili Belediye Başkanının zamanından beri gelmektedir. Ama bizler muhalefet olduğumuzdan amaç bizi sıkıntıya sokmaktır. Benim açımdan hiç bir sorun değil.  Evvel Allah her işten alnımızın akıyla bir kez daha aklanarak çıkıyoruz. Sizler hakkımızda anlayıp dinlemeden sürekli atıp tuttunuz. En son ilçeye yapılacak olan hastane ile ilgili olarak ta attınız, tuttunuz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gönderttiğiniz yetkililer hastaneye bile ruhsat düzenleyemezsin dediler. Vermeyince de beni suçlu ilan ettiniz, beni yaptırtmıyor dediniz. Halbuki ilgili Müdürlüğü arasaydınız ilgili şahıslarla görüşseydiniz haklının kim olduğunu bir kez daha anlayacaktınız. Sizler kanun yapıcısınız. Bu konularla ilgili özelliklede kaçak yapılarla ilgili düzenlemeler yapın ki bizlerde yerel yönetimler olarak sıkıntılar çekmeyelim.

Sayın Murat Demir, sizin tabirinizle beni muhalefet etmekle suçluyorsunuz, düşman ilan ediyorsunuz. Halkın yüce yargısı, devletin ilgili kurumları damı bu kişilerle ilgili olarak taraflı davranıyor? Umarım yazımız ekindeki tüm belgeleri inceleyerek ona göre beyanlarda bulunursunuz. Unutmayın ki; Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir…

Sayın Murat Demir, son kez tekrar hatırlatıyorum. Bu olay bir bina yıkımı falan değildir, ruhsatsız kısımların yıkılması işidir. Bizler, insanların düzenlerini bozmak gibi bir merakımız yoktur. Ama bir yerde sıkıntı da varsa bunu da düzeltmek bizim görevimizdir. Bundan sonra aklınıza takılan bir şey olduğunda lütfen ilgili yeri arayarak olayı ilk ağızdan dinlerseniz, kimseler sıkıntıya girmemiş olacaktır.

Bir de unutulmamalıdır ki; Söz gümüş ise, sükut altındır."



  |  Bu haber 9806 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125692

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116436

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign