İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DR. SALİH OSMANOĞLU'NUN BİLİNMEYEN YÖNÜ !Tarih 18 Aralık 2020, 19:04 Editör: Editör

DR. SALİH OSMANOĞLU'NUN BİLİNMEYEN YÖNÜ !

Mâlum pandemiyle boğuşuyoruz...

Herkes tedirgin, ürkek,

Birbirinden kaçan kaçana !

Pek çok işletmede olduğu gibi, faaliyet alanımız olan yemek sektöründe de kısıtlamalarla yarı kapasite hizmet veriyor, normale döneceğimiz günleri iple çekiyoruz.

Belirlenen saatler arasında paket servisi yaparak günü kurtarmaya çalışıyor, en büyük nimet olan sağlığımızı koruma adına sosyal mesafeye, maske kullanımına ve temizliğe dikkat ederek bu süreci atlatmaya gayret ediyoruz.

Günlerden 15 Aralık 2020...

İşyerimde rutin işlerle meşgul olduğum esnada, ziyarete gelen Diş Hekimi büyüğümüz Süleyman Balta ile ayak üstü küçük bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Sohbetin konusu ise, Süleyman ağabeyin dikkatini çekerek eline aldığı, işyerimdeki çalışma masamın üzerinde bulunan ve kapağında "Anılarla Dr. Salih Osmanoğlu" yazan kitapla şekilleniyor.   

İnebolu sevgisini çok iyi bildiğimiz, İnebolu'ya sayısız hizmetini her daim hatırlayacağımız, herhangi bir ortamda İnebolu ismi geçtiğinde gözlerinin parladığını işittiğimiz rahmetli hayırseverimiz Dr. Salih Osmanoğlu'nun bir yönünü daha öğreniyorum Süleyman ağabeyin anlattıklarıyla...

Yıl 1958...

İnebolulu bir kaç genç İstanbul'da Üniversite kazanıyor. Süleyman Balta, Atilla Gürsoy, Hakkı Gedikoğlu, Mustafa Tüzel ve Mete Gürsoy bunların sadece bir kaçı...

Hani sudan çıkmış balık deyimi vardır ya, aynen öyle...


İnebolu nere, İstanbul nere...

İmkânların kısıtlı olduğu fakat her şeyin de para olmadığı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güçlü olduğu bir dönem...

Daha İnebolu Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfının kurulmadığı günler...

Fakat altyapı da bu şekilde oluşturulmaya çalışılmış besbelli.

Gaye insana hizmet belki ama, öncelik sırasını tabii ki İnebolu'dan gelenler oluşturuyor.

İnebolu'da başarısını ispatlayan ve yüksek öğrenim için İstanbul'un yolunu tutan pırıl pırıl gençlerin elinden tutan Dr. Salih Osmanoğlu yine işbaşında.

İstanbul'da iş sahibi hemşehrileri Ziya Camcı, Hamdi Gürsoy, Hikmet Tırmandı ve Dr. Nazım Gedik ile istişare yapıp bir dernek kuruluyor. Amaç; İnebolu'dan Üniversite tahsili yapmaya gelen gençlere barınma imkanı sağlamak.

Bu arada okullar açılıyor, kalacak yeri olmayan bu öğrencilere, yer temin edilene kadar Dr, Salih Osmanoğlu'nun kurduğu Laleli Teşhis Kliniğinin bir bölümü geçici olarak veriliyor. 

Akabinde ivedi olarak, Laleli kurultay sokakta kapısına "İNEBOLU TALEBE YURDU" tabelası astıkları üç katlı, her katında iki oda bulunan bir bina kiralanıyor. Sobalı ve ranzalı, 20 öğrenciye barınma imkanı sağlanan bu bina, İnebolu ve çevre ilçelerden gelen Üniversite öğrencilerine yurt hizmeti veriyor. Yurdun kirası dernek tarafından karşılanıyor. Yakacak, elektrik, su vesaire giderleri öğrenciler karşılıyor. Üniversitenin öğrenci yemekhanesi yakın olduğu için yemek sorunu yaşanmıyor. Bu hizmet 7-8 sene devam ediyor.

Bu da bize, Dr. Salih Osmanoğlu'nun eğitime verdiği desteğin, 1972 yılında kurduğu İnebolu Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı ile başlamadığını ve 1950 li yıllara dayandığını gösteriyor.

Diş Hekimi büyüğümüz Süleyman Balta'nın bu anlattıklarını duyunca geçen yıl kaybettiğimiz Hayırseverimiz Dr. Salih Osmanoğlu'na olan hayranlığım bir kat daha arttı.   

Yine geçtiğimiz hafta Dr. Salih Osmanoğlu'nun İnebolu'daki evinin, İnebolu Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfına devredildiği haberini okuduk.

Dr. Salih Osmanoğlu'nun ailesinin de aynı yolda yürüyerek eğitime ve İnebolu'ya hizmet etmekte olduğunu memnuniyetle karşıladık.

İnebolu halkı olarak, ilçemize ve gençlerimizin eğitimine katkı veren Dr. Salih Osmanoğlu ve ailesine minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle İnebolu'ya hizmeti geçmiş ve Ahirete göçmüş tüm hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.



  |  Bu haber 26950 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign